Home » Ontspanning » Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen

Een gebogen rug, een beetje ingedoken en (te) veel in dezelfde inactieve houding. Herken je dit als je nadenkt over hoe jouw lichaamshouding eruitziet als je zit? Een goede zithouding is essentieel voor je gezondheid. Waar je ook zit te werken. De ergonomische stoelen van Varier helpen je daarbij. De stoelen zorgen er automatisch voor dat je een actieve zithouding aanneemt. Zo kun je zonder zorgen op een gezonde manier zittend je werk doen.

Thuiswerken

De meesten van ons hebben er de laatste tijd aan moeten geloven: thuiswerken. We werken veel thuis zelfs, misschien doe of moet je dit wel volledig. Best fijn, het scheelt reistijd (en dus geld) en bovendien kun je je thuis over het algemeen goed concentreren. Misschien zelfs beter dan op kantoor. En het af en toe een wasje kunnen draaien is natuurlijk ook best fijn ☺️
Aan de andere kant is het sociale stuk van het hebben van collega’s natuurlijk ook weer iets wat je erg kunt missen.

In beweging

Toch gaan we weer even terug naar de duurzame stoelen van Varier. Daarom zijn we deze blog natuurlijk begonnen 😉 De stoelen houden je in beweging tijdens het thuiswerken. Superbelangrijk want een hele poos in dezelfde houding zitten is dus gewoon echt niet goed voor je lijf. Een Varier bureaustoel is daarom de beste thuiskantoorstoel waar je de hele dag comfortabel en gezond ‘op kantoor’ kunt werken. In beweging blijven, ook zittend, is erg belangrijk voor je bloedsomloop en dus je gezondheid.

Gezonde werkplek

Maar hoe doe je dat dan, het creëren van een gezonde werkplek? Waar het fijn en goed werken is? Niet iedereen heeft immers de ruimte voor een extra bureau. Daarom kijken we naar wat je al hebt: een tafel en een stoel. Voor de tafel nemen we nogmaals datgene wat er al in huis staat want je hebt ongetwijfeld een eettafel. Die nemen we als basis. Dat er een heel grote kans bestaat dat deze tafel niet in hoogte verstelbaar is, nemen we dan maar even voor lief. De tafel die je tot je beschikking hebt, is dus goed genoeg.

Hoe zit jij?

Dan de stoel. Is je huidige stoel comfortabel genoeg die ervoor zorgt dat je je een actieve zithouding aanneemt? We benoemden al even dat een inactieve zithouding de oorzaak is van bepaalde klachten. Over die klachten later meer. Terugkomend op die stoel ben je er ondertussen misschien al even in gaan zitten. Of in gedachten, mag ook. Maar voel eens hoe je zit? Wat voel je in je lijf? Heb je het idee dat de stoel je de ruimte geeft om rechtop te zitten waardoor je alle ruimte hebt om vrij te ademen en te bewegen? De ergonomische bureaustoelen van Varier bieden je wel die optimale zithouding. Blijf jij ongemerkt lekker in beweging terwijl je werkt. Hoe fijn is dat!

Klachten

Rugpijn, hoofdpijn, pijnlijke schouders en een stijve nek. Dit zijn de meest voorkomende klachten als je lange tijd zittend werk doet. Waarvan je overigens vaak ongemerkt vrij snel last kan krijgen. Je kunt deze klachten natuurlijk (deels) voorkomen door regelmatig even iets anders te doen tijdens het thuiswerken. Wissel staan en zitten dus af. Loop even een rondje door de kamer, maak een korte wandeling door de buurt, of als je in tijdnood zit, loop de trap op en af. Kun je meteen even dat wasje aanzetten of ophangen ☺️

Welke bureaustoel?

De ergonomische stoelen van Varier zijn ontworpen om ongemerkt subtiele beweging te stimuleren. Varier heeft tal van variaties in het assortiment. En wij dus ook! De Varier Variable balans stoel ken je misschien wel. Het drukpunt van de stoel ligt op de knieën waardoor je (bijna) als vanzelf een goede houding aanneemt. Het verlengt de rug en opent het buikgebied. De stoel reageert op jouw beweging voor de juiste balans, daardoor blijven de spieren in je rug en buikspieren actief. Dan de Varier Move. Dit is een zadelkruk, heeft dus de vorm van een zitzadel en stelt je in staat om, dankzij de schijfvormige voet, subtiele bewegingen te maken. Bovendien neemt de Move weinig ruimte in en is het in hoogte verstelbaar. Dus geschikt voor iedere tafel, ideaal!

Scandinavian design

De oorsprong van Varier begint bij Stokke. Dit Noorse familiebedrijf is opgericht in 1932 en is wereldberoemd om zijn opvallende Scandinavische ontwerpen. De bekendste stoelen zijn de Stokke Tripp Trapp® voor kinderen en de Stokke Variable of Balance Chair voor volwassenen.
In 2006 werd Stokke in tweeën gesplitst; een vestiging begon onder de naam Stokke kindermeubels te produceren. De andere tak ging onder de naam Varier ergonomische designmeubels voor volwassenen produceren. De naam Varier is afgeleid van de Variable™, de meest succesvolle Stokke stoel.

Missie

Varier’s missie is om het lichaam gezond in beweging te brengen en te houden door nieuwe zitoplossingen te ontwikkelen. Varier is van mening dat er niet één perfecte houding is, maar dat er veel optimale zijn. De designers van Varier spelen op deze overtuiging in door dynamische stoelen te ontwerpen die ons helpen om tussen deze verschillende optimale posities af te wisselen. Te luisteren naar ons lichaam. Dat is voor Varier de basis om naar ergonomisch design te kijken. Bij Binorm vinden we dat ze dat supergoed doen. Reden genoeg om het merk al jaren in ons assortiment te hebben. In onze webshop hebben wij alle ergonomische (bureau)stoelen van Varier op een rij gezet, van de Varier Variable™ balansstoel tot de Varier Move™. En natuurlijk kun je ook in onze showroom de verschillende modellen bekijken en voelen wat voor jou het fijnste zit!

Check onze blogs over ergonomische bureaustoelen!

We schreven meerdere blogs over de voordelen van de ergonomische stoelen van Varier. Benieuwd wat een ergonomische bureaustoel voor jouw werkplezier kan betekenen? Lees hier de blogs:

Scroll naar boven