Blog Hoofdmenu
Home » Ontspanning » Sloffen

Sloffen

Ben jij iemand die altijd en snel last heeft van koude voeten? In de winter maar zelfs ook in de warmere seizoenen? Niets om je voor te schamen! Koude voeten komen namelijk veelvuldig voor. Zelfs in de zomer. De meeste mensen ervaren de klachten van koude voeten niet als ernstig terwijl het echt wel als ergerlijk wordt ervaren. Soms ligt er een diepere klacht aan ten grondslag en gaat het om niets minder dan de bescherming tegen kou.

Fysieke oorzaak

In beide gevallen bieden wollen sloffen hoe dan ook uitkomst. Wanneer een fysieke oorzaak de reden is van koude ledematen, dan wordt het wat complexer. Bij mensen met bijvoorbeeld hartproblemen of immuunsysteemziekten worden vaak bloedverdunners of vaatverwijdende medicijnen voorgeschreven om zo de doorbloeding te stimuleren. Bij sommige aandoeningen welke voor koude ledematen zorgen, ligt het antwoord dus in een behandeling. En daarbij natuurlijk in warme sloffen.

Meer vitaliteit

De stappen die je zelf kunt zetten en die ook nog eens natuurlijk zijn, zijn altijd goed en dus mooi meegenomen op je weg naar meer vitaliteit. Dus mocht je ervoor kiezen om niet op je sloffen naar buiten te willen gaan, ook al zijn de sloffen met rubberen zool daar heel geschikt voor, dan pak je je voeten natuurlijk in dikke wollen sokken in stop je ze in gevoerde schoenen of laarzen. Zo houd je ook in de kou je voeten goed warm.

Warmte en vocht regulerend

Naast comfort bieden wollen sloffen ook een behaaglijke warmte. Dat is meteen hét grote pluspunt van wol. Want wist je dat wol een warmte regulerend vermogen heeft? Het houdt je warm in de winter en het regelt je temperatuur in de zomer. Zo koelt het je af wanneer dat jouw behoefte is. Daardoor zijn wollen pantoffels dus het hele jaar door prima te dragen. Merino wol heeft daarnaast nog een uniek en fijn voordeel: het heeft naast warmte regulerende ook nog eens vocht regulerende eigenschappen. Geen zweetvoeten dus door de werking van natuurlijke ventilatie. Wol is verder nog zelfreinigend, ademend en geurafstotend. Top eigenschappen!

Wol

Je hebt verschillende soorten wollen sloffen. De populairste zijn sloffen van wol vilt en schapenvacht. En eigenlijk is de soort wol vrijwel altijd schapenwol, van 100% wol wel te verstaan. (Alleen van de twee woorden 100% wol, worden wij al blij!)
Zo zijn Glerups pantoffels gemaakt van een wolblend, meerdere soorten wol dus. De wol komt van Deense Gotland schapen én van Nieuw-Zeelandse Merino schapen. Door de manier waarop de wol bewerkt is, voelen ze lekker warm en supercomfortabel aan. Zelfs wanneer je ze met blote voeten draagt.

Keuze

De juiste sloffen vinden kan lastig zijn. Misschien heb je al aardig wat wollen sloffen geprobeerd in jouw zoektocht naar het ideale paar. Bij Binorm maken we je het qua keuze opties wel wat gemakkelijker: je kunt namelijk kiezen uit alleen maar kwalitatief sterke merken. De modellen zijn verschillend maar stuk voor stuk comfortabel. Maar wel afhankelijk van jouw voeten. Dan de kleuren. Ok, vooral bij de Glerups sloffen kun je uit meerdere kleuren kiezen. En het materiaal? Die keuze hebben we vergemakkelijkt voor je. Alle sloffen zijn namelijk van wol. Wel heb jij de keuze welk soort wol het beste bij jou past: vilt, schapenwol, schapenvacht of lamsvacht. Alle soorten hebben hun eigen voordelen. Geen nadelen? Nee, eerlijk gezegd niet.

Glerups

Ons assortiment sloffen bestaat voor het grootste gedeelte uit de Glerups sloffen uit Denemarken. Deze fijne wollen sloffen met een hoog draagcomfort zijn er in diverse kleuren, modellen en komen in een variant met rubberen en met leren zool. Ga je vaak even naar buiten om wat in de vuilnisbak te gooien of om de post op te halen, dan is een model met rubberen zool een goede keus. Vind je een instap model fijn of draag je liever een hoger model waar je gehele voet in verdwijnt? Wat je voorkeur ook is, warme voeten gegarandeerd. Door de unieke wijze waarop de Deense Glerups sloffen worden gemaakt, zijn deze schapenwollen sloffen bovendien heel sterk en toch buitengewoon soepel.

Voor alle seizoenen en voor jong en oud

Sloffen zijn de ideale huisschoenen. Daar zijn we het inmiddels wel over eens. Helemaal in de winter wanneer je na een wandeling op een gure dag weer lekker warm wilt worden. Wandelschoenen uit en warme wollen pantoffels aan. Maar ook in de andere seizoenen zijn sloffen geen overbodige luxe. Daarnaast zijn sloffen alles behalve leeftijdgebonden. Hoe jong of oud je ook bent, je maakt je voeten altijd blij met wollen sloffen. We hebben de schattigste babyslofjes en de fijnste sloffen voor kinderen en volwassenen. Veel van onze pantoffels zijn uniseks, dus geschikt voor mannen en vrouwen. Je hebt volop keuze uit verschillende modellen en kleuren, uit diverse zoolopties -leer, rubber of kurk- en natuurlijk uit meerdere fijne merken.

Tijdloos

Die andere fijne merken die je bij Binorm vindt, zijn net als Glerups tijdloos. Haflinger bijvoorbeeld, stevige sloffen uit Duitsland. Ook gemaakt van zuiver wol vilt en daardoor heerlijk warm en zeer sterk. De wol wordt door Haflinger zelf gemaakt. Van zuivere scheerwol, die alleen van levende schapen wordt geschoren. De wol is door het Duitse bedrijf gebreid en behandeld met een speciaal wasproces met veel vocht, wrijving en warmte. Tijdens dit proces ontstaat het dichte, verwarmende materiaal dat Haflinger sloffen zo gewild maakt. Ook de pantoffels van het Zweedse Shepherd zijn handgemaakt, lekker warm door de schapenwol en van een uitstekende kwaliteit. Pure vakmanschap. Een ander fijn merk in ons assortiment is Bernardino. Deze Spaanse sloffen bestaan ook uit 100% wol, zijn handgemaakt en heerlijk warm. De duurzame sloffen in een mooie mokka kleur hebben een suède zool voor een goede grip en zijn uniseks. Bernardino’s zijn iets hoger dan reguliere Spaanse sloffen waardoor ze een betere pasvorm hebben. Tot slot Fellhof, de wollen sloffen uit Oostenrijk. Deze sloffen van 100% lamsvacht of schapenvacht hebben een hoog draagcomfort en zijn heerlijk warm. Alle vijf sloffen merken hebben allemaal dierenwelzijn hoog in het vaandel staan en werken uitsluitend met 100% natuurlijke materialen. Worden wij blij van. Gun jezelf ook die ‘maximum comfyness’, je voeten zullen je dankbaar zijn!


Lees onze blogartikelen over sloffen

Scroll naar boven