Home » Voeding » Kruiden

Kruiden

Als smaakmaker en als medicijn, kruiden zijn onmisbaar. Veelzijdig in de keuken en in te zetten bij allerlei klachten en kwalen. Door de eeuwen heen zijn er tal van geneeskrachtige eigenschappen toegekend aan bijna alle kruiden die in onze natuur groeien, waar ter wereld dan ook. En dat is natuurlijk niet voor niets: kruiden zijn nu eenmaal ontzettend heilzaam. En lekker!

Kruiden voegen dus smaak toe aan je maaltijd. En ondertussen komen ze je gezondheid ten goede. Want naast dat het bronnen zijn van krachtige voedingsstoffen heeft het toevoegen van kruiden aan je eten nog een groot voordeel: je grijpt minder snel naar ongezonde toevoegingen zoals suiker of zout. Bij Binorm vind je veel gedroogde biologische kruiden. Zoals lavendel, saffraan, kamille, basilicum. Dat is een heel kleine greep uit ons assortiment. Onze kruiden zijn een prima toevoeging voor iedere keuken of in een kopje heet water als overheerlijke en gezonde thee.

Kruidengeneeskunde

Kruiden werken op basis van hun inhoudsstoffen. Iedere plant heeft een eigen, unieke samenstelling. Inhoudsstoffen zijn in verschillende groepen te verdelen op basis van hun eigenschappen en eigen soort uitwerking op ons lichaam. Op de spijsvertering, bloedsomloop of op ons zenuwstelsel. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Kruidengeneeskunde is misschien beter bekend als fytotherapie. Eeuwenoud en te herleiden vanuit alle werelddelen boordevol kennis en kunde over geneeskrachtige kruiden en planten en verrijkt met kennis uit vele onderzoeken. De wetenschap dus. Kenmerkend voor fytotherapie is dat er uitgegaan wordt van de behandeling van een lichamelijke klacht met middelen die een tegengestelde werking hebben.

Werking

Ieder kruid onderscheidt zich dus met zijn specifieke werking voor alle te bedenken lichamelijke ongemakken. En dat is al eeuwenlang bekend. Bij Binorm vinden we het vanzelfsprekend dat kruiden ingezet worden in de strijd tegen lichamelijke ongemakken. En we vinden het nog meer vanzelfsprekend dat dit biologische kruiden van de hoogste kwaliteit en in hun puurste vorm zijn. Dus geen kleur-, geur- en smaakstoffen of andere onnodige stoffen bevatten en waarbij geen gebruik gemaakt wordt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Door het ontbreken hiervan, produceert de plant gezonde stofjes die het helpt om zichzelf te verdedigen. En deze natuurlijke verdedigingsstoffen ondersteunen op hun beurt ook ons afweersysteem. Win-win!


Lees onze blogartikelen over kruiden

Valeriana Officinalis

Valeriaan heeft sinds de oudheid de reputatie als kalmerend en ontspannend kruid en wordt gebruikt bij slapeloosheid. De voornaamste toepassingen in de volksgeneeskunde zijn: nervositeit, rusteloosheid, slapeloosheid, angst, hysterie, spanning-hoofdpijn, menstruatie krampen, nerveuze maag, spastische darm en hoge bloeddruk. Het deel van de plant dat wordt gebruikt, is de wortelstok. De…

Scroll naar boven