Blog Hoofdmenu

De kracht van verwarmend voedsel

Sta jij al te bibberen als je alleen al aan het woord sneeuw denkt? Heb je je kaken niet meer in bedwang en klappertand je er een eind op los als je aan winter en aan ijs denkt? Je bent niet de enige hoor. Je staat zij aan zij met tal van andere koukleumen.

Waarschijnlijk vind je het ook stiekem best lekker: superwarm ingepakt -we schreven pas geleden een blog over de voordelen van wol- door de frisse buitenlucht bij min 3. Want je brein weet eigenlijk wel dat het heel gezond is voor je en dat je er altijd van opknapt. En vooruit, een warme kop chocolademelk in het vooruitzicht maakt natuurlijk ook veel goed.

Verwarmend boodschappenlijstje

Wist je dat, naast warme chocolademelk, andere dranken en voedsel ook veel voor je kunnen doen als je snel koud en rillerig bent? Je kunt jezelf namelijk letterlijk lekker warm eten en drinken. Hoe handig is dat! Gooi het daarom eens over een andere boeg. Zet wat andere ingrediënten dan je misschien gewend bent op je boodschappenlijstje. Denk aan verwarmende kruiden en specerijen zoals gember, kurkuma, kruidnagel en kaneel. Groenten zoals rode kool, pompoen en zoete aardappel. Granen zoals haver en quinoa, zuivelproducten van schaap en geit en vlees(vervangers) zoals kip of tempeh en kikkererwten mogen daarop zeker niet ontbreken. Maak er fijne, gezonde recepten mee en kijk wat het met je doet. Je kunt natuurlijk ook rode pepers aan je boodschappenlijstje toevoegen, daar krijg je het hoe dan ook warm van 😊

Spijsvertering

Een natuurlijke leefstijl vanuit een holistische benadering dat zorgt voor balans en een lang, gelukkig en gezond leven. Dat onderstrepen wij bij Binorm natuurlijk van harte. Vanuit dat holistische stukje heeft ons spijsverteringsysteem een belangrijke rol. Daar begint een goede gezondheid. Ook daarover schreven we eerder een blog, over hoe het spijsverteringsstelsel aan de basis staat van ons welzijn. Én dat het zo’n goede ondersteuner is van ons afweersysteem!

Rineke Dijkinga

Rineke schreef vanuit haar achtergrond als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut met een passie voor koken, diverse boeken waarin de heerlijkste recepten staan én waarin haarfijn wordt uitgelegd wat bewuste voeding met je gezondheid doet. Op haar website staat een mooi overzicht welke voeding een verwarmende werking heeft. Ze schrijft over hoe je verwarmende kruiden op meerdere manieren kunt inzetten om je doorbloeding te stimuleren. Enerzijds als geurige specerijen in voedzame recepten en anderzijds in een weldadig (voeten)bad zoals deze. Én niet te vergeten: als lekkere gezonde toevoeging in de heerlijkste theetjes en blends, sapjes en mixjes om de fijnste verwarmende momenten voor je zelf mee te creëren!

Eerlijk zeggen: begin je het al lekker warm te krijgen? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven