image

Glerups, echte Deense warmte

Bij Binorm verkopen we al zo’n vijftien jaar de heerlijke wollen Glerups sloffen. We zijn in feite de ontdekker van dit fijne merk uit Denemarken. In tegenstelling tot anderen hebben we er zelf nog niet eerder een blog over geschreven. De hoogste tijd dus om deze fijne stappers eens onder de loep te nemen. Want ja, we verkopen ze niet voor niets: we zijn écht fan!

Warme voeten

Dat is natuurlijk de voornaamste reden om je voeten in te pakken met Deense warmte. Aan de wens om voor altijd afscheid te nemen van koude voeten komt Glerups ruimschoots tegemoet. Warmte gegarandeerd en dat komt doordat de sloffen gemaakt zijn van 100% wol. Een wolblend wel te verstaan want de wol komt van het Zweedse schapenras Gotlandpels én van Nieuw-Zeelandse Merino schapen. Merino heeft bijzondere eigenschappen, daar komen we later nog even op terug, en mede door de manier waarop het bewerkt is, voelen ze lekker warm en super comfortabel aan. Ook wanneer je ze met blote voeten draagt. Het natuurproduct merino ademt goed en is vochtregulerend waardoor het wel tot 35% vocht opneemt. Geen koude maar ook geen zweetvoeten dus!

Handgemaakt

Wat in 1993 als hobby van de Deense Nanny Glerups begon, is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat wereldwijd bekendheid geniet door de unieke totstandkoming van de pantoffel. De sloffen worden volledig met de hand gemaakt, een arbeidsintensieve klus. Vanuit de werkplaats in Roemenië wordt de wol vervilt, dat houdt in dat de wol op een bepaalde manier in elkaar gehaakt wordt. Door deze unieke wijze zijn deze schapenwollen sloffen sterk en toch buitengewoon soepel. Het dubbel gevilte voetbed werkt daar natuurlijk ook aan mee. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Daarom staat bij het produceren het welzijn van de dieren voorop. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met hun schapenboeren gemaakt. Het bedrijf wordt gerund vanuit Denemarken, het hoofdkantoor staat in Aars op Noord Jutland.

Aandacht voor dier, natuur en mens

De merinowol komt van schapenboeren met het ZQ certificaat. ZQ monitort o.a. dierenwelzijn, milieubescherming en MVO. De wol wordt op natuurlijke wijze behandeld dus zonder toevoeging van chemicaliën. Van alleen deze gegevens worden we al blij. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en is de zool gemaakt van plantaardig gelooid leer of natuurrubber. 

Onze ervaring is dat, wanneer je ze intensief gebruikt, je Glerups gemiddeld tussen de één en drie jaar kunt dragen. En met intensief bedoelen we echt wel dagelijks. Met daarbij een punt van zorg: vilt kan niet goed tegen druk en wrijving, er ontstaan dan pillen en vervolgens gaatjes.

Over de wol 

De aanschaf van een paar fijne Glerups pantoffels wordt ‘afgelost’ met een enorm draagcomfort en, om nog even terug te komen op de unieke eigenschappen van merino wol, is het hele jaar door te dragen. Dus niet alleen in de koude wintermaanden maar ook tijdens de warme zomermaanden. “Dat is gek”, horen we je denken. “Nee hoor”, antwoorden wij dan. Want die unieke eigenschappen van merino wol uiten zich namelijk niet alleen in een vocht- maar ook in een warmte regulerend vermogen. Concreet betekent dit dat wol je warm houdt in de winter en het je doet afkoelen in de zomer. Glerups zijn dus ook heel geschikt om te dragen als het buiten warm is. En met uniek bedoelen we ook echt uniek. Geen ander natuurproduct doet wat merino wol doet.


En dan nog even de andere voordelen van de fijne Deense pantoffels: ze hebben een groot draagcomfort, zijn eenvoudig te onderhouden en omdat het een natuurproduct is, ook heel slijtvast. Dat is dan weer terug te zien in de lange gebruikstermijn. Het vilt is zelfreinigend en waterafstotend, daardoor kun je rustig even naar buiten om de vuilnis aan de weg te zetten. Ook in de variant met de zool van plantaardig gelooid leer. Maak je meer meters dan de wandeling naar de vuilnisbak dan is de variant met de zool van natuurrubber een betere optie.

De keuze is reuze!

De Glerups zijn uniseks en hebben dus een pasvorm die voor mannen én vrouwen gelijk is. We lopen even de modellen bij langs. Als eerste is er de Glerups laars. Deze houdt niet alleen je voeten warm, maar omdat ze wat hoger zijn, ook je enkels. Er is de Glerups schoen, deze komt tot de enkels. Ook is er de Glerups slipper, een soort instapper die je gemakkelijk aanschiet. Alle modellen zijn verkrijgbaar met de zool van natuurrubber en van plantaardig gelooid leer. Dan zijn er nog de allerschattigste babyslofjes die de voetjes van je kleintje heerlijk warm houden. 

En als laatste hebben we de Glerups inlegzooltjes. Want we begrijpen best dat je ook nog wel op gewone (werk)schoenen of laarzen wilt lopen. Maar dan toch dat beetje Deense warmte niet kunt missen 😊

Tips voor gebruik, onderhoud en maatvoering vind je op onze website: https://www.binorm.nl/wollen-sloffen-van-glerups

We hebben een grote voorraad, alle modellen zijn verkrijgbaar in de winkel en in de webshop: https://www.binorm.nl/glerups

>>> Bekijk de Glerups producten >>>


Uitgelicht

Hormonen: wat zijn ze en wat doen ze?

Wanneer we het over hormonen hebben, denken de meeste mensen vaak al snel aan de geslachtshormonen: Oestrogeen en Progesteron bij de vrouw en Testosteron bij de man. We denken aan vrouwen die een paar dagen in de maand prikkelbaar kunnen zijn en heel veel chocolade willen et...