image

Recept ei-banaan pannenkoekjes

Ohh dit is zo'n lekker recept, super makkelijk, en een heerlijk weekendontbijt! Lees verder voor de bereiding van de ei-banaan pannenkoekjes en de optie om ze vegan te maken Recept ei-banaan pannenkoekjes

Ei-banaan pannenkoekjes recept - voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 el havermout
  • Kokosolie extra vierge
  • Beleg naar keuze (zie hieronder voor tips)

Bereidingswijze:

  • Prak de banaan in een kom met een vork. Breek het ei en kluts deze door de banaan met een vork. Voeg de havermout toe.
  • Verhit een klein beetje kokosolie in een (pannen)koekenpan en lepel met een eetlepel kleine pannenkoekjes in de pan (3 per keer, 1 eetlepel voor elk pannenkoekje). Bak beide kanten goudbruin.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en beleg naar keuze.

Tips voor beleg:

Amandelpasta of andere notenpasta, geraspte chocolade (ertussen, zodat het smelt), jam, geraspte kokos, noten/zaden, vers/gebakken fruit, (plantaardige) yoghurt, ahornsiroop.

Hoe maak ik deze ei-banaan pannenkoekjes vegan?

Je kunt deze pannenkoekjes prima plantaardig maken! Vervang het ei door 1 el chiazaad + 3 el water. Meng door elkaar en laat even staan totdat het een gel heeft gevormd. Voeg toe aan de geprakte banaan en voeg daarbij 2 el havermout, en 100-150 ml plantaardige melk toe. Voeg optioneel 1-2 el plantaardig eiwitpoeder toe. Bak ze vervolgens zoals omschreven.

Fijn weekend en eet smakelijk!

Voedingsstoffen nader uitgelegd: 

Banaan

Bananen voeden en geven je snel energie. Ze zijn rijk aan kalium en antioxidanten en een goede bron van magnesium en vitamine C.

Havermout

Havermout werkt verzadigend en is zorgt voor een soepele en regelmatige stoelgang. Het levert eiwit en is een bron van B-vitamines, ijzer en kalium.

Ei

Eieren voeden en verzadigen. Ze zijn een goede bron van eiwit, maar leveren ook choline, luteïne, B-vitamines, ijzer, foliumzuur en zwavel.

Uitgelicht

Hormonen: wat zijn ze en wat doen ze?

Wanneer we het over hormonen hebben, denken de meeste mensen vaak al snel aan de geslachtshormonen: Oestrogeen en Progesteron bij de vrouw en Testosteron bij de man. We denken aan vrouwen die een paar dagen in de maand prikkelbaar kunnen zijn en heel veel chocolade willen et...