Blogs
5-1-2023
Recept: Soep met Aubergine & Paprika
- 2 aubergines
- 3-4 paprika's
- 200 gram kleine tomaatjes
- 5 sjalotjes
- 2-3 tenen knoflook
- klein handje tijmblaadjes (kan zowel vers als gedroogd)
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 liter groentebouillon (let op: deze het liefst biologisch, want er kunnen veel smaakversterkers in bouillonblokjes zitten)
- 2 eetlepels citroensap
- olijfolie & peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines, paprika's en tomaatjes en leg deze op een beklede bakplaat. Sprenkel de olijfolie, peper, zout & tijmblaadjes eroverheen. Rooster alles 45 minuten in de oven. Hierdoor wordt het heerlijk zoet! Bak ondertussen in een steelpan de sjalotjes en knoflook. Gooi alle groenten en de uitjes en knoflook in een blender en pureer het samen met de tahin, paprikapoeder en ongeveer de helft van de bouillon. Doe vervolgens alles weer terug in de pan en giet daar de rest van de bouillon en de citroensap bij. Laat eventjes koken en klaar!
Ook heerlijk om op te maken met een lepel crème fraîche en een gesneden bosuitje en/of een handje kiemgroenten als garnering.
Eet smakelijk! 🥰
Thema's
- Gezondheid (78)
- Nieuws (9)
- Ontspanning (12)
- Verzorging (7)
- Voeding (10)
- Wonen (4)