Blog Hoofdmenu

Mooi eten, Mooi leven met Rineke Dijkinga

Gezond blijven en een mooi leven creëren kan alleen met een gezonde landbouw.

Vanuit die gedachte geeft natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut Rineke Dijkinga dit jaar de 2e editie van haar lifestyle magazine uit: Mooi eten Mooi leven. En start zij met een platform Mooi Eten Uit De Lokale Keten.

Met het magazine en platform wil Rineke ervoor zorgen dat mensen weer zelf de regie over hun leven nemen. Het is haar overtuiging dat we juist nu, in tijden van crisis, optimaal gezond voedsel nodig hebben om zo grip te houden op onze darm- en breingezondheid en daarmee onze stressbestendigheid. Ook wil Rineke mensen laten ervaren dat een bewuste keuze voor jezelf en de aarde helemaal niet duurder hoeft te zijn en bovendien vaak ook veel smakelijker en gezonder.

“In tijden van crisis gaan mensen terug naar de basis en herontdekken we wat echt belangrijk voor ons is.”

 

Rineke: Ik denk dat we het juist nu over MOOI Eten, MOOI Leven moeten hebben. Ook (of juist) als het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Deze tijd dwingt ons tot een herdefiniëring van wat die begrippen voor ons betekenen. We hebben gezien hoe kwetsbaar ons mondiale voedselsysteem is. Hoe afhankelijk we zijn geworden. In tijden van crisis gaan mensen terug naar de basis en herontdekken we wat echt belangrijk voor ons is. Daarom heeft het magazine ook het thema: de Kiem waaruit alles ontspruit.

De Kiem waaruit alles ontspruit 

Dat begint met de grond onder onze voeten, met verbinden met de natuur, lokale telers en producenten. Het begint ook met zelf weer bezig zijn met volwaardige voedsel en de heerlijkste, voedende gerechten maken met groenten, granen, kruiden, fruit, die je zelf bij elkaar hebt gescharreld en bereid hebt. Tijd nemen om te koken en samen te tafelen, wat ons verbindt en ons geluksgevoel verhoogt.

Zo schreef onze Bianca eerder ook een blog over de voordelen van zelfgemaakte soep.

Mensen weer de regie laten nemen

Omdat ik nog zoveel meer informatie, inspiratie en tips te delen heb dan ik kwijt kon in mijn magazine, ontstond het idee van het platform MOOI Eten uit de lokale keten. Het platform moet een levendig verlengstuk van het magazine worden. Een plek waar mensen terecht kunnen voor nog veel meer tips over betaalbaar, gezond en duurzaam eten, recepten, energiebesparende kooktips, filmpjes, campagnes, aanbiedingen en acties.  We inspireren mensen de regie te pakken en zo direct te werken aan onze gezondheid en die van de bodem, de boer, de bij en ons bord.

Mooi eten, Mooi leven tijdens de wintermaanden

Onze eerste campagne op dit platform wordt ‘De Omfietsmaanden’: waar vind je gedurende de wintermaanden (h)eerlijk, onbewerkt, divers en betaalbaar eten van lokale, duurzame boeren en producenten?

Over magazine MOOI Eten editie 2 met thema ‘Terug naar de kiem’

  • 35 (h)eerlijke, betaalbare, snel klaar te maken recepten die je darm- en breingezondheid ondersteunen
  • Informatief darm-/breindossier als basis van onze gezondheid
  • Persoonlijke columns over de zwangerschap & de eerste levensjaren van een kind
  • Inspirerende voedselverhalen van pionierende kleine boeren, inspirerende telers en verantwoordelijke leveranciers
  • Tips over wildplukwandelen met singer-songwriter Tim Knol
  • Rineke’s aanraders
  • En heel veel tips hoe je mooi & budget-vriendelijk kunt koken

Over Rineke Dijkinga

Rineke Dijkinga is orthomoleculair en natuurgeneeskundig therapeut, auteur, spreker, geeft trainingen en lezingen. Zij werkt als ‘earth and health keeper’ aan een gezondere wereld door mensen te informeren wat je dagelijkse voedsel voor invloed heeft op jouw gezondheid: “Hoe jij ervoor kunt zorgen dat wat op je bord ligt jou niet alleen vult, maar vooral ook voedt. En hoe je daarbij rekening kunt houden met alles wat leeft op deze aarde.”

Wie wil jij inspireren om een kiem te leggen voor een Mooi Leven? Dit magazine is ook fantastisch om cadeau te geven aan iemand die je dierbaar is. Zo geef je iemand informatie en inspiratie om (met een klein budget) via Mooi eten op het bord te werken aan onze gezondheid en die van de wereld om ons heen.

Dit Bookazine is vanaf 18 november voor €11,95 te koop in onze winkel en webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven