Blog Hoofdmenu

Bietenrisotto met doperwten en amandelschaafsel

Nog een heerlijk recept van Bianca. Bietenrisotto, supergezond en op deze valentijnsdag fijn toepasselijk. Soms gaat liefde door de maag.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de risotto:

  • 1 eetlepel kokosolie/roomboter
  • 2 sjalotjes, fijn gehakt
  • 250 gram risottorijst
  • 750 ml bietensap
  • 1 groentebouillontablet, verkruimeld

Voor de doperwten:

  • 250 gram doperwten
  • 1 theelepel kokosolie/roomboter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 50 ml water
  • 3 eetlepels ahornsiroop/honing
  • Versgemalen peper

Dressing/ garnering:

  • 80 gram amandelschaafsel
  • Tamari/sojasaus

Zo maak je het

Verhit in een grote koekenpan de kokosolie, voeg de sjalotjes toe en fruit gedurende 3 minuten op laag vuur. Roer zachtjes de risottorijst erdoor tot alle korrels met een dun laag vet glanzen.

Giet 200 ml kokend water bij de risotto en voeg het groentebouillontablet toe. Laat de risotto op een laag vuur pruttelen tot het vocht van het water bijna is verdampt. Roer de risotto voorzichtig om en voeg beetje bij beetje de bietensap toe. Roer hierbij regelmatig tot al het bietensap is opgenomen en de risotto beetgaar is geworden (circa 20 minuten).

Maak terwijl je dit doet de doperwten en amandelen.

Verhit in een kleine steelpan de kokosolie en roerbak de knoflook op laag vuur gedurende 1 minuut. Voeg de doperwten toe en roerbak voor 1 minuut. Roer de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg het water en de ahornsiroop toe. Roer even door, doe een deksel op de pan en laat zachtjes koken voor 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper.

Verhit een kleine koekenpan zonder olie. Voeg het amandelschaafsel toe wanneer de pan heet is geworden en roerbak lichtbruin. Blus af met een scheutje tamari/sojasaus en roer nog even goed om.

ENJOY!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven