Blog Hoofdmenu

Top 6 soeprecepten van Binorm

Naar aanleiding van ons blog over de voordelen van soep, kregen we de vraag: wat zijn jullie favoriete recepten? We vonden het zo’n leuke vraag, dat we ze hier gebundeld hebben in onze top 6 favoriete soeprecepten. Waarom 5 als je er ook 6 kunt doen ; )

De groene meisjes - bloemkoolsoep

We zijn van het improviseren, we gebruiken de restjes groenten uit de koelkast of voegen dingen samen om eens te proberen. Daarom vindt je hier niet compleet uitgeschreven soeprecepten, we doen vaak een beetje van dit en een beetje van dat, waardoor we iedere keer wel de fijne basissmaken hebben, maar ook is onze soep dus ook niet altijd precies hetzelfde.

Een fijne tip voor dingen op de soep:

Wil je de voedingstoffen uit de groenten in de soep optimaal benutten, zorg dan voor goede vetten om deze beter te kunnen opnemen. Denk hierbij aan een scheutje olijfolie over de soep of garneer de soep met pitten en zaden. Denk bijvoorbeeld aan pompoenpitten, zonnebloempitten.

Ziet er super mooi uit & het is super gezond.

We hebben een aantal recepten doorgelinkt naar pagina’s van anderen voor het volledige recept.

// 1 Wortel gember soep met kokos – lievelings van Marthe

Gebruik hiervoor veel wortels, een ui, stuk(je) gember – wat je lekker vindt, scheutje water, bouillon* en een flinke scheut kokosroom.

Alles aan de kook brengen, even laten pruttelen en dan met de staafmixer of blender tot een gladde soep pureren.

*Voor de bouillon die wij gebruiken staan onderaan dit blog nog een paar linkjes!

// 2 Pittig zoete aardappelsoep – lievelings van Bianca

Klik hier voor het recept van Rineke Dijkinga voor deze soep. In plaats van sambal gebruikt Bianca een reep kombu, ook kun je makkelijk varieren met dit recept. In plaats van pindakaas kun je amandelpasta of tahin gebruiken. Ook kun je zoete aardappel combineren met pompoen. Lekker met koriander!

Onder deze link vindt je het recept: www.rinekedijkinga.nl/recepten/pittige-zoete-aardappelsoep.html

// 3 Broccoli courgette soep – lievelings van Marieke

Snijd voor dit fijne groene soepje een stronk broccoli en een courgette in grove stukken. Dan een dikke ui, wat knoflook, bouillon en een scheutje olijfolie.

Alles aan de kook brengen, even laten pruttelen en dan met de staafmixer of blender tot een gladde soep pureren.

// 4 Linzensoep – lievelings van Jasmin

Een mega voedzame soep, die je ook gemakkelijk als avondmaaltijd kunt eten. Jasmin mag je in ieder geval elke nacht wakker maken voor deze linzensoep ; ) Met een dotje crème fraiche.

Onder deze link vindt je het recept voor de linzensoep: www.leukerecepten.nl/recepten/linzensoep

Afbeelding: Leuke recepten – Linzensoep

// 5 Heldere groentenbouillon – lievelings van Monika

Monika houdt van een heerlijk helder bouillonnetje. Daarin stopt ze lekker veel groenten en dan het liefst uit eigen tuin. Wat er beschikbaar, te plukken en te snijden valt gaat erin. Dit vult ze aan met groenten uit de koelkast. Dus iedere keer varieert het soepje en ontwikkelt mee met de seizoenen.

// 6 Bloemkoolsoep – lievelings van Anouk

Anouk werkt al een poosje niet meer bij ons, maar we spreken elkaar gelukkig nog wel regelmatig. Ze heeft een heerlijk recept van de groene meisjes: bloemkoolsoep. Vooral in deze maanden een fijne omdat er volop bloemkool verkrijgbaar is!

Kijk hier bij de groene meisjes voor het recept van deze heerlijke bloemkoolsoep: http://www.degroenemeisjes.nl/bloemkoolsoep/

Wat vooral zo fijn is van deze soeprecepten of soep favorieten, is dat je altijd een ingrediënt kunt toevoegen, restjes kunt gebruiken of afhankelijk van het weer en seizoen kunt afwisselen. De mogelijkheden met soep zijn eindeloos.

// Bouillon

Dit zijn fijne & goede bouillon opties:

> Super Bouillon van Rineke Dijkinga:

> Mattison botten bouillon

> Vetara groente bouillon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven