image

Tips om jouw gezicht meer te laten stralen met Dr. Hauschka

Wie kent ze nou niet, die ene romige zachte rozencrème of die friszoete melissecrème van Dr. Hauschka? Voor iedereen en voor elk huidbeeld is er wel een passend verzorgingsproduct te vinden van Dr. Hauschka. Van een onzuivere vette huid tot een normale of juist hele droge huid. Van een jonge of nog niet zo veel verzorging vragende huid tot een oudere of om meer liefde en zorg vragende huid. Heel bewust heeft Dr. Hauschka geen producten die veroudering tegen gaan of beloven rimpels te laten verdwijnen. Waarom zouden we dat eigenlijk ook willen? Is het niet mooi dat we onze herinneringen en levenslessen terug kunnen zien in onze huid en maakt ons dat niet juist uniek? Volgens Dr. Hauschka is dat in ieder geval pas 'echte' schoonheid. En dat vinden wij nou ook! Dr. Hauschka werkt volgens 3 verzorgingsstappen: reinigen met de reinigingsmelk of -crème, versterken met de gezichtslotion en verzorgen met een dagcrème. "Je zou kunnen zeggen dat naast deze 3 bekende verzorgingsstappen er ook nog een 4e stap is en daar gaat deze blog over". Er is namelijk ook een hele fijne make-uplijn van Dr. Hauschka waarmee jij de schoonheid die al in jouw gezicht zit nog extra kan benadrukken. Bovendien bevat elk make-up product naast nog mooier makende eigenschappen óók verzorgende eigenschappen door de heilzame plantenextracten en waardevolle plantaardige oliën die erin zitten. Ik neem je in deze blog graag mee langs een aantal tips om jouw gezicht nog meer te laten stralen:

Gezicht

Foundation

Wil je je gezicht graag wat meer kleur geven? Dat kan op meerdere manieren met Dr. Hauschka. Aan de ene kant kan je kiezen voor een foundation. Dr. Hauschka heeft 8 verschillende tinten. Je kan bij ons in de winkel kijken welke kleur bij je past. Dat doe je door een klein beetje langs je kaak aan te brengen en te kijken of de kleur goed blendt met je eigen huidskleur. Met deze foundations kan je huid gewoon blijven ademen.

Bronzing fluid

Als je een wat drogere huid hebt, kan het zijn dat een foundation er soms wat korrelig uit komt te zien. Dit gebeurt simpelweg, omdat je huid meer hydratatie nodig heeft. Hier zou de bronzing fluid een uitkomst kunnen zijn! Dit is namelijk een donkere pasta die je kan mengen met bijvoorbeeld je rozencrème. Op deze manier geef je je huid de hydratatie en verzorging die het nodig heeft én wat meer kleur. Win-win!

Gezichtspoeder

Wil je liever niet iets op je gezicht smeren of heb je van jezelf een wat vettere huid, dan kan één van de gezichtspoeders een goeie keuze zijn. Deze hebben namelijk een matterend effect. De colour correcting poeder is fijn, als je de rode en donkere plekjes in je gezicht wat wilt verzachten. In deze poeder zitten namelijk verschillende kleuren, zoals groen als tegenhanger van rode plekjes en rood als tegenhanger van donkere plekjes zoals onder de ogen. Deze breng je aan door je kwast zacht over het hele kleurenpalet te draaien, zachtjes uit te tikken en dan aan te brengen op je gezicht. Voor de liefhebber is er ook een ‘gewone’ gezichtspoeder. Met de bronzing poeder kan je de contouren van je gezicht benadrukken en je gezicht een ‘sunkissed’ kleurtje geven. Daarom is dit een relatief donkere poeder; je brengt het niet op je hele gezicht aan (tenzij je natuurlijk een mooie donkere huid van jezelf hebt en deze poeder als gezichtspoeder wilt gebruiken 😊). Ook hier draai je de kwast zacht over de poeder en tik je de kwast eerst zachtjes uit, zodat je de poeder goed kan verdelen over je gezicht. Je kan nu je wangen iets naar binnen zuigen, om de contouren van je kaak en jukbenen beter te zien. Precies daar breng je de bronzing poeder aan. O ja, en een klein beetje langs het bovenste gedeelte van je voorhoofd.

Concealer

Als je onzuiverheden als puistjes, rode of donkere plekjes wilt verzorgen en verzachten in je gezicht is de concealer van Dr. Hauschka een echte aanrader. Met de concealer zorg je er niet alleen voor dat je onzuiverheden minder ziet, maar verzorg je ze ook door ingrediënten als goudsbloem (calendula), sheaboter en amandel- en jojoba-olie. Ook hierbij is het belangrijk om de kleur te kiezen die goed blendt met jouw gezichtskleur, anders valt het misschien te veel op.

Blush en illuminating poeder

Met een blush kan je je wangen wat meer kleur geven. Kom je er niet goed uit of je nou een warmere of een koelere tint als blush moet kiezen? Ga dan bij jezelf na of je, als je sieraden draagt, liever gouden of zilveren sieraden draagt. Als gouden sieraden je beter staan, is de kans groot dat een warmere blush goed bij je past. En als zilveren sieraden je beter staan, dan is de kans groot dat een koelere blush beter bij je past. Maar je mag natuurlijk ook altijd om ons advies vragen! De illuminating poeder is een doorzichtige en glinsterende poeder. Hier kan je een beetje van aanbrengen in je binnenste ooghoeken voor een meer open blik. En met een klein beetje op je neusbrug en net iets boven je jukbeenderen accentueer je je gezichtscontouren nog meer.

Ogen en wenkbrauwen

Eye definer

Met de eye definer kan je zowel je ogen accentueren, als je wenkbrauwen iets aanzetten. Om je ogen een meer open blik te geven, breng je de eye definer het liefst alleen langs je bovenste oogrand aan. Met de achterkant van de potlood, dit is een soort kwastje, kan je de aangebrachte lijn iets verzachten. Er zijn verschillende kleuren eye definers. Welke kleur het best bij jouw gezicht past? Eigenlijk geldt dit voor alle oogmake-up die je aanbrengt; Een fijn ezelsbruggetje: bij grijze en blauwe ogen passen nude en bruine tinten mooi, bij groene ogen paarse en bruine tinten en bij bruine ogen staan alle tinten mooi. Langs je onderste oogrand en in je binnenste ooghoeken is het heel mooi om de nude eye definer aan te brengen. Dit is een licht beige tot witte potlood. Ook hiermee creëer je een meer open blik.

Oogpoeder

Dr. Hauschka heeft prachtige eyeshadowpaletten. Hierin vind je altijd drie verschillende kleuren. Breng de lichtste kleur aan op je bovenste ooglid tot aan de wenkbrauwen. Vervolgens de donkerste kleur in je buitenste ooghoek naar boven toe tot in de oogplooi en een beetje op je onderste ooglidrand. En tot slot de middelste kleur in het midden van je bovenste ooglid. Met de eye blender kan je de overgangen zachtjes met elkaar mengen voor een natuurlijke look.

Brow & Lash gel

Met deze gel, die geen kleur heeft, breng je wenkbrauwen in vorm en wimpers in de krul. Je kan deze gel goed als basis gebruiken, voordat je mascara op doet. Of heb je helemaal geen zin in mascara, maar wil je toch een beetje krul in je wimpers? Dan is deze gel perfect. Zelf breng ik ‘m op mijn wenkbrauwen aan en altijd voordat ik mijn wenkbrauwen invul met een potlood. Zo kan ik namelijk perfect zien waar ik een haartje bij kan tekenen!

Mascara

Ga je voor een volle oogopslag of wil je liever je wimpers gedefinieerd hebben? Daar heeft dr. Hauschka de volume en de defining mascara voor. Ook in meerdere kleuren! Deze mascara’s zijn niet waterproof, maar bestaan uit natuurlijke en verzorgende ingrediënten. Zelf merkte ik dat de mascara nog wel eens uitliep bij mij met al dat lachen in de winkel. Heb jij daar ook last van? Probeer dan eens eerst wat losse gezichtspoeder op je wimpers en oogleden aan te brengen en daarna de mascara. Hierdoor blijft het echt beter zitten en kan jij gewoon lekker blijven lachen!

Lippen

Lip liner

De lip liner kan je aanbrengen, voordat je lipstick of lipgloss gebruikt. Met deze potlood, die er in meerdere kleuren is, kan je namelijk de omlijning van je mond mooi accentueren. En hierna is het alleen nog maar even invullen met een lipstick of -gloss, en klaar! Als je wat lijntjes om je mond hebt en je lipstick of -gloss normaal een beetje uitloopt en deze lijntjes vult, kan je ook een doorzichtige lip liner gebruiken. Hiermee voorkom je dat de lipstick of -gloss uitloopt. En vergeet vooral niet die mooie glimlach op te zetten voordat je begint. Door je lippen te spannen is het namelijk makkelijker om de kleur aan te brengen.

Lipstick

Voor als je liever een meer matte look wilt, kun je kiezen voor een lip stick. Deze is er in maar liefst 18 kleuren. Wil je toch een lichte glans op je lippen? Dan kan je kiezen voor één van de 6 sheer lipsticks.

Lipgloss

Zin in meer shiny lippen? Dan is één van de 6 lip glosses echt iets voor jou. Wat fijn dat ik je even mee mocht nemen langs de 4e stap van de Dr. Hauschka lijn. Wat ik zelf zo mooi vind aan deze make-up is dat je het zo bont kan maken als je wil, maar ook zo rustig en natuurlijk als je wil. Er zijn mooie nude kleuren, maar ook fellere kleuren in alle soorten make-up. En alles ruikt ook heerlijk. Met de feestdagen in het vooruitzicht zit er vast iets voor jou of voor een dierbare tussen. En heb je al zin gekregen om iets uit te proberen? Kom vooral eens bij ons langs om iets uit te proberen en we denken heel graag met je mee.

O ja, en een laatste tip...

Ben je helemaal klaar met het aanbrengen van make-up? Spray dan nog wat gezichtslotion op je gezicht om alles goed op zijn plaats te laten blijven.

Uitgelicht

Hormonen: wat zijn ze en wat doen ze?

Wanneer we het over hormonen hebben, denken de meeste mensen vaak al snel aan de geslachtshormonen: Oestrogeen en Progesteron bij de vrouw en Testosteron bij de man. We denken aan vrouwen die een paar dagen in de maand prikkelbaar kunnen zijn en heel veel chocolade willen et...