image

Smaakvolle koolhydraatarme crackers

Met de R weer in de maand, is dit hét moment om je weerstand een flinke oppepper te geven. Naast de fijne producten bij Binorm die hier een goede bijdrage aan leveren, doet voeding ook veel voor je weerstand. Meer groente is natuurlijk altijd goed maar in de maanden met de R helemaal. Dan is je behoefte aan ingrediënten die de hoogste dosis vitamines, mineralen en vezels (nog zo'n lekker vezelrijk recept) bevatten het grootst; deze zijn onmisbaar in het versterken van je immuunsysteem. Er zijn tal van overheerlijke recepten boordevol groente maar deze keer delen we graag een koolhydraatarm recept. Als je minder koolhydraten eet, eet je automatisch meer groente. Onze klanten Adrie en Cees Beenen vonden op www.lowcarbchef.nl deze overheerlijke koolhydraatarme crackers en namen het recept mee naar de winkel. We zijn direct aan het bakken geslagen en zijn zo enthousiast dat we het recept voor smaakvolle crackers met graag aan jullie willen doorgeven. Je kunt er eindeloos mee variëren, zo bedachten we ook al een variant met zongedroogde tomaatjes en olijven. Ook heerlijk! Bereidingstijd: 15 min, kooktijd 45 min.
Ingrediënten voor 20 crackers (alles is verkrijgbaar in de winkel):
  • Amandelmeel, 45 gr
  • Pompoenpitten, 45 gr
  • Lijnzaad, 50 gr
  • Zonnebloempitten, 50 gr
  • Sesamzaad, 50 gr
  • Psyllium vezels, 1 el
  • Kokosolie of olijfolie, 45 ml
  • Kokend water, 225 ml
  • Optioneel: 1 tl zout
Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 150 graden. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Kook het water en schenk het bij de ingrediënten in de kom. Voeg eventueel het zout toe en ook de olie en meng dit met een spatel goed door elkaar. Leg het deeg vervolgens tussen twee vellen bakpapier en rol met een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit. Houd daarbij rekening met de maat van de bakplaat. Verwijder het bovenste vel bakpapier en leg het uitgerolde deeg op de bakplaat en snijd de gewenste afmetingen voor de crackers in het deeg. Plaats de bakplaat onderin de voorverwarmde oven en bak de crackers in 45 min. Laat de crackers ongeveer 10 tot 15 min. afkoelen voordat je de bakplaat uit de oven haalt. Breek tot slot de crackers op de snijlijnen. Eet smakelijk! Heb je ook een recept dat je graag met onze nieuwsbrieflezers wilt delen? Stuur gerust een mail naar erika@binorm.nl of kom langs in de winkel. Meer informatie en andere lekkere koolhydraatarme recepten vind je op www.koolhydraatarmrecept.nl  

Uitgelicht

Hormonen: wat zijn ze en wat doen ze?

Wanneer we het over hormonen hebben, denken de meeste mensen vaak al snel aan de geslachtshormonen: Oestrogeen en Progesteron bij de vrouw en Testosteron bij de man. We denken aan vrouwen die een paar dagen in de maand prikkelbaar kunnen zijn en heel veel chocolade willen et...