Blog Hoofdmenu

Onze ervaring met Boody menstruatie ondergoed

 

Zoals jullie weten zijn wij al lange tijd enorme fan van Boody ondergoed omdat het zowel écht duurzaam als zó ontzettend comfortabel is. Nieuw in het assortiment van Boody is het menstruatie ondergoed. De trend rondom menstruatie ondergoed is er al enige tijd, maar geen van ons heeft het aangedurfd om dit te proberen. Nu het in het assortiment van Boody is gekomen, was onze nieuwsgierigheid toch wel weer gewekt en moesten we het natuurlijk wel gaan testen!

Wat is Boody menstruatie ondergoed?

Je draagt het menstruatie ondergoed van Boody net als je normaal ondergoed draagt. Het speciale aan dit ondergoed is dat het vocht absorbeert door het speciale kruisje dat erin is verwerkt. Door dit speciale kruisje geeft het bescherming en een veilig en droog gevoel. Afhankelijk van jouw situatie kun je zelf bepalen waar je dit ondergoed voor wilt gebruiken. Dit kan bloed zijn tijdens je menstruatie, als je last hebt van urineverlies of van veel afscheiding.

Het speciale kruisje dat verwerkt is in het menstruatie ondergoed bestaat uit vier lagen:

  • Laag 1: 100% katoenen kruisje
  • Laag 2: Enkele of dubbele laag bamboe badstof
  • Laag 3: Lekvrij deel van 86% modal (komt uit strandhout), 7% zeewiervezel en 7% elastan.
  • Laag 4: Buiten laag bamboe

De modal en de zeewiervezel in het lekvrije deel zijn vervaardigd met behulp van een gesloten lyocell vezel-proces waarbij het oplosmiddel teruggewonnen wordt en er een gesloten kringloop ontstaat. Lyocell heeft veel van dezelfde kwaliteiten als bamboe. Deze vezels hebben het voordeel dat ze meer vocht absorberen, koolstofneutraal en milieuvriendelijk zijn. Het voelt zacht en licht aan tegen de huid en gaat geurtjes tegen.

Hoe gebruik je Boody menstruatie ondergoed?

Het Boody menstruatie ondergoed bestaat uit 2 modellen, de klassieke bikinislip en de hoge tailleslip, verkrijgbaar in de maten XS t/m XL. Je kiest een model dat het beste bij jouw situatie past en kiest de juiste bescherming. De bescherming varieert van licht-normaal tot normaal-hevig, tussen de 2 en 3 druppels. De druppels kun je vergelijken met de druppels die je ook op tampon- en maandverbandverpakkingen ziet staan. In het plaatje hieronder zie je een handig overzicht met daarbij ook de absorptievergelijking met het aantal tampons of maandverband.

 

Voordat je het menstruatie ondergoed gebruikt, wordt aangeraden het te wassen om het absorptievermogen in het speciale kruisje te activeren en optimaliseren. Was het ondergoed zonder wasverzachter op een koud programma en laat het ondergoed aan de waslijn drogen, want het is niet geschikt om in de droger te stoppen, dit vermindert namelijk het absorptievermogen.

Na de eerste wasbeurt kun je het menstruatie ondergoed gaan dragen. Volgens Boody zijn 1 of 2 slips per dag voldoende en eventueel ook een voor de nacht. Dit kan meer of minder zijn, afhankelijk van de hevigheid van jouw menstruatie of situatie waar je het voor gebruikt.

Na gebruik spoel je het ondergoed voordat je het in de wasmachine doet uit onder de koude kraan tot het water helder is. Vervolgens kun je het ondergoed in een waszakje op een koud programma wassen (maximaal 30 graden), bij de rest van je was met normaal wasmiddel en zonder wasverzachter. Laat het weer aan de waslijn drogen voor een volgend gebruik. Zo simpel is het!

Hoeveel menstruatie ondergoed je nodig hebt, is wederom afhankelijk van jouw situatie. Om mee te beginnen is het advies een stuk of vier broekjes, maar een paar extra is altijd makkelijk en comfortabel als je minder vaak een wasje draait.

Onze ervaring met Boody menstruatie ondergoed

Van ons team hebben Jasmin en Bianca het menstruatie ondergoed getest.

Bianca


Ik heb de klassieke bikinislip gebruikt met een licht-normaal bescherming. De eerste dag van mijn menstruatie is bij mij het hevigst. Ik kan dan om de zoveel minuten wel verschonen Ik heb het ondergoed dan ook gelijk op dag 1 getest. Heel toevallig moest ik ook op zo’n dag werken. Ik vond dit best spannend, we lopen en bewegen namelijk veel tijdens een werkdag, dus ik was een beetje sceptisch of het ondergoed echt ging werken. Voor de zekerheid had ik dus wel tampons (dit gebruik ik normaal gesproken) en een schone broek meegenomen.

Maar het ging heel goed! Ik ben niet doorgelekt en het ondergoed blijft goed zitten. Ik kon zelf prima doen met 1 broekje tijdens een werkdag, maar dit is afhankelijk van hoe hevig jouw situatie is. Het is zeker wel geschikt voor ook de zwaardere menstruaties. De bloeding wordt inderdaad goed opgenomen, qua geur merk je helemaal niks en het voelt echt niet vies.

De pasvorm van het ondergoed zit zoals je van Boody gewend bent, zacht en comfortabel aan je huid en je voelt niet dat je het draagt. Wel had ik in het begin last van het verdikte speciale kruis. Ik gebruik normaal tampons en geen maandverband, dus het verdikte stuk voelde in het begin vervelend en is niet geschikt om onder elke broek te dragen. Na enkele keren het menstruatie ondergoed gebruikt te hebben, verdween dit gevoel. Kwestie van gewenning!

Jasmin

Ik heb de hoge tailleslip gebruikt met een normaal-hevig bescherming. En ik kan er kort en duidelijk over zijn: voor mij werkt dit fantastisch! Zelf gebruik ik altijd maandverband, omdat ik tampons vaak de hele dag voel zitten en het inbrengen ook niet echt prettig vind als ik bijvoorbeeld aan het werk ben en niet veel tijd heb. Het nadeel van maandverband is weer dat het soms schuurt, niet goed blijft zitten of dat je het niet goed meer uit je onderbroek krijgt, als die vleugeltjes aan elkaar geplakt zitten. Argh! En het kan aan mij liggen, maar als ik dan een jurkje draag, heb ik het idee dat je het tijdens het lopen de hele tijd hoort ritselen! Bovendien blijft ’s nachts vaak de hele boel niet goed zitten en zit je alsnog met een (ahum) vieze onderbroek. Vervelend!

Met een menstruatieonderbroekje heb je hier allemaal geen last van. Het voelt zacht aan en schuurt niet en het sluit ook goed aan. Vooral de extra hoge vind ik fijn in de nacht. Het maakt niet uit waar het terecht komt, want je wast toch het hele broekje. Daarbij vind ik het ook fijn om dit broekje te gebruiken tijdens het hardlopen. Niet alleen als ik menstrueer, maar ook daarbuiten, omdat het ook prima urineverlies op kan vangen.

Ik hoor veel terug dat mensen bang zijn dat het zo vies is om dit te wassen. Maar eerlijk gezegd vind ik dit helemaal niet. Natuurlijk moet je het eerst even uitspoelen, en ja, je handen komen er dan waarschijnlijk mee in contact. Maar waarom is dit eigenlijk zo erg? Het komt nota bene uit je eigen lichaam en je kan daarna toch meteen je handen wassen? En het broekje gaat dan zo, hup, de wasmachine in.

 

Bianca: ‘Ook al zijn we nu zo lovend, menstruatie ondergoed is echt zo’n product dat je zelf moet ervaren wil je er wat van vinden. Zeker omdat het zo persoonlijk is. Voor mij is het echt een uitvinding. Als je erbij stilstaat, je gooit tijdens je menstruatie écht heel veel weg. Menstruatie ondergoed heeft dan echt wel impact, niet alleen vanwege de productie, maar ook dat je wel even doet met een set menstruatie ondergoed. Ik heb het ondergoed nu een paar keer gedragen en gewassen. Het ziet er nog goed uit met hetzelfde comfort net als het gewone ondergoed en het absorberend vermogen is nog even effectief. Ook van dit product van Boody ben ik fan! Het draagt voor mij echt wel bij aan een comfortabele menstruatie.’

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven