Blog Hoofdmenu

Natuurlijke deo onder de loep: Nuud

Deo in een tube?! Ja, rollers en sticks kende ik al wel, maar ik had nog nooit gehoord van smeerbare deo. Toch kon ik de mooie roze verpakking van Nuud niet weerstaan. Nadat ik de ingrediëntenlijst (10 natuurlijke bestanddelen, that’s it) had gecheckt, ging ie zo mee naar huis (na het afrekenen natuurlijk 😉).

Viooltjes en rozen

Sindsdien kan ik dus niet meer zonder dat leuke roze tubetje. Je zou misschien denken: “wat is dat een kleine verpakking”, maar je hebt dus ook helemaal niet veel nodig. Ongeveer een dot ter grote van een tuinerwtje is voldoende. De natuurlijke deo bevat geen parfum of etherische oliën en ruikt dus weliswaar niet naar viooltjes en rozen maar zorgt er wel voor dat je oksels niet gaan ruiken. In tegenstelling tot veel reguliere, lekker ruikende deo’s die met dat geurtje alleen maar maskeren.

Bacteriën

Veel mensen vinden zweet vaak vies en stinken. Maar wist je dat zweet op zichzelf eigenlijk helemaal niet vies is? Denk maar eens aan wanneer je in de sauna zit te zweten. Ruikt dat net zoals je voeten wanneer je na een dag in de weer je schoenen uittrekt? Nee toch? 😊 Zweet gaat eigenlijk pas stinken wanneer het in contact komt met bacteriën op de buitenkant van de huid, zoals bij kleding. Al helemaal wanneer deze kleding niet goed ademt. De nano-zilverdeeltjes, minerale klei en zinkoxide in Nuud durven de strijd met deze bacteriën wel aan, waardoor je oksels dus minder snel  gaan ruiken. Bovendien zorgen de kokos-, amandel- en castorolie (wonderolie!) nog voor extra verzorging voor je oksels, bestanddelen die in reguliere deo’s vaak ontbreken. Voor Nuud geldt dus dat je het prima na het scheren kunt gebruiken.

Natuurlijke deo van Nuud

Zinkoxide

Ben je geschrokken van het woord zinkoxide? Niet nodig hoor! Zinkoxide wordt verkregen door zink te verhitten, waarna er een puur wit poeder overblijft. Het heeft reinigende en beschermende eigenschappen en wordt daarom ook veel gebruikt voor de verzorging van het tere babyhuidje. Dat verdienen jouw oksels toch ook?

Om de dag

Ik kan in ieder geval niet meer zonder Nuud. Na een tijdje is mijn huid gewend geraakt aan het feit dat ze niet meer lastig wordt gevallen met prikkende deo’s en nu hoef ik Nuud zelfs maar om de dag te smeren. En als ik weet dat ik die dag veel ga zweten -hallo 25 grote dozen met nieuwe Glerups!- dan laat ik het tubetje zo mijn tas in glijden, want daar past het gemakkelijk bij.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je mag me altijd aanspreken in de winkel, dan laat ik je graag zien waar wij Nuud en onze overige natuurlijke deo’s hebben staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven