image

Ontbijt met havervlokken

Een recept dat zeer gemakkelijk is, heel gezond én glutenvrij. Jan & Marthe wilden al langer glutenvrij eten of in ieder geval minder gluten. Marthe studeert orthomoleculaire gezondheidsleer (onder andere ;) ) en daardoor kom je toch veel te weten over gezondheid. Dus zo wordt er wat uitgeprobeerd en getest. Wat werkt wel, wat werkt niet, wat is makkelijk op te pakken of te veranderen in ons voedingspatroon. Want in een druk gezin heb je niet altijd tijd om te experimenteren... Maar goed, een gemakkelijk en glutenvrij ontbijtrecept dus: met havervlokken. Wist je dat havervlokken van nature glutenvrij zijn? Maar vaak komen graansoorten met elkaar in contact, waardoor men het toch als 'gluten' product noteert.

Ingrediënten voor 1 persoon

Bereiding

  • Doe de (haver-) melk en de havervlokken in een pannetje. Laat het ongeveer 10 minuten opwarmen op een middelmatig vuurtje.
  • In de tussentijd kun je de appel snijden.
  • Als de pap wat is ingedikt, is het klaar en kun je het in een kom of bord gieten.
  • Kies je 'topping' die je erop strooit. Bij ons thuis is appel met kaneel, zonnebloempitten en wat rozijnen favoriet.

Eet smakelijk!

Uitgelicht

Hormonen: wat zijn ze en wat doen ze?

Wanneer we het over hormonen hebben, denken de meeste mensen vaak al snel aan de geslachtshormonen: Oestrogeen en Progesteron bij de vrouw en Testosteron bij de man. We denken aan vrouwen die een paar dagen in de maand prikkelbaar kunnen zijn en heel veel chocolade willen et...