image

Gezonde Mueslirepen met omega 3

Dit recept voor mueslirepen is super gezond, het is van Rineke Dijkinga waar we enorm fan van zijn bij Binorm. De mueslirepen bevatten omega 3 en het recept is voor ca. 14 repen

Recept Rineke Dijkinga – Gezonde Mueslirepen met Omega 3 – voor ca. 14 repen

Ingrediënten:

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 graden Week de gojibessen en de vijgen in warm water. Pureer ze na ongeveer 15 minuten met het weekwater. Maal dan 200 gram havermuesli en de 50 gram zonnebloempitten in een foodprocessor en meng het dan met de 50 gram ongemalen havermuesli. Schil en rasp de wortelen en rasp de sinaasappel als je die gebruikt. Smelt de kokosolie au-bain-marie in een kommetje en voeg dan alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Het is het gemakkelijkst te mengen met deeghaken. Meng alles door elkaar tot een homogene massa. Is het te droog? Dan kun je een scheutje water of sinaasappelsap toevoegen. Verdeel het mengsel over kleine muffinbakjes (voor muesli muffins)en druk het even goed aan. Voor mueslirepen kun je een geschikte bakplaat gebruiken. Of doe het in een cakevorm. Baktijd muffins & mueslirepen: 45 minuten op 100 graden Baktijd cakevorm: 50-55 minuten op 100 graden Na het bakken en afkoelen in de koelkast bewaren en dan pas aansnijden. Klik hier voor de Puur Rineke Kookboeken bij Binorm. Klik hier voor alle Puur Rineke producten bij Binorm.

Uitgelicht

Last van Pollen? Deze supplementen kunnen helpen!

Veel mensen hebben last van al wat groeit en bloeit in de lente. Met deze natuurlijke tips kun jij genieten van de lente zonder de hele tijd te hoesten en proesten.