Blog Hoofdmenu

Boody Ecowear ondergoed, bamboe basics waar je blij van wordt

Voordat we ons storten op de vele voordelen van dit bamboe ondergoed, zullen we eerst een kleine geschiedenis van dit mooie merk vertellen. Zoals je merkt in de woordkeuze, we zijn enorm te spreken over dit Australische merk. We zullen uitleggen waardoor dit komt. Twee gezinnen begonnen het bedrijf in bamboe ondergoed vanuit een idealistisch oogpunt: zeer comfortabele basics maken dat goed is voor mens, dier en de planeet: Boody Ecowear ondergoed

Ze zeggen zelf: we willen toe naar een wereld waarin een certificaat ‘eco’ niet meer nodig is, maar dat alles vanzelfsprekend ‘eco’ is. En waarom niet beginnen bij basics die iedereen gebruikt en ook vaker dan elk ander kledingstuk. Nu hebben de kinderen het bedrijf overgenomen en zijn de basics wereldwijd te koop.

De twee pijlers waarmee Boody begon, comfort en duurzaamheid, staan nog altijd bovenaan de prioriteitenlijst.

Vaste collectie

Ze streven naar een zo duurzaam en comfortabel mogelijk product. Hiervoor gebruiken ze een redelijk vaste collectie die ze telkens beter proberen te maken. Ze gaan niet mee met de nu nog normale stroom van telkens andere modellen, seizoenen en dergelijke.

De basics van Boody zijn verkrijgbaar in een mannen en vrouwen-lijn, kinder-basics, een slaap- en relaxlijn voor vrouwen en een sportcollectie voor mannen en vrouwen.

Duurzaamheid

Boody streeft naar een zo duurzaam mogelijk product, van de ecologisch verbouwde bamboe tot de productie, de recyclebare verpakkingen en de logistiek. Ze hebben verschillende keurmerken, waaronder Ecocert en PETA (het ondergoed is 100% vegan). De bamboe die wordt gebruikt in het ondergoed van Boody wordt op ecologisch verantwoorde wijze geplant en geoogst, dit betekent kortweg dat het milieu (inclusief de dieren) er niet onder lijden. Zo vermelden ze op hun site, we hoeven ons geen zorgen te maken over de oorsprong van het gebruikte bamboe.

Ook heeft Boody een WRAP certificaat (Worldwide Responsible Accredited Production), dit certificaat houdt in dat in de productie van het Boody ondergoed goed voor mensen gezorgd wordt. Met andere woorden: Geen kinderarbeid, geen gedwongen arbeid, een veilige en gezonde werkomgeving en normale werktijden en beloning.

Dit is echt essentieel voor Boody, maar ook voor ons, want hoe vaak kun je over de productie en naaisters niets terug vinden in een productieproces van kleding? Boody neemt haar rol op deze planeet heel erg serieus en dat is een geweldig voorbeeld.

Snap je dat we blij zijn dat we dit merk in onze winkel verkopen? : )

Op de foto te zien – Longsleeve t-shirt & legging van Boody.

Voordelen Bamboe ondergoed

Bamboe heeft verschillende voordelen, maar ook bamboe ondergoed komt in vele ‘soorten en maten’. Niet al het verkrijgbare bamboe ondergoed is ecologisch verantwoord en er zijn ook echt kwaliteitsverschillen in het product en het productieproces. Monique van der Vloed, van Meukvrij met Monique, heeft een mooie review geschreven over het ondergoed van Boody Ecowear en gaat de diepte in over het productieproces en de verschillen in bamboe producten. Goed en interessant!

Lees het hier…

Goed, nu door naar de voordelen van Boody Ecowear! We hebben het opgedeeld in de voordelen in duurzaamheid, de voordelen voor je gezondheid en de comfort voordelen die het ondergoed opleveren.

Voordelen Boody Ecowear duurzaamheid:

 • Organisch verbouwd bamboe (dus geen pesticiden of verdelgers);
 • Er wordt alleen regenwater gebruikt voor irrigatie, bovendien wordt dit water ook nog eens hergebruikt;
 • Bamboe bossen produceren tot 30% meer zuurstof en nemen meer CO2 op;
 • Bamboe is een plant die snel groeit, soms tot een meter per dag, en groeit ook snel weer aan, het is dus een ideale plant voor goede oogst.

Voordelen Boody Ecowear gezondheid:

 • Anti-bacterieel en anti-schimmel – deze mooie eigenschappen van bamboe blijven behouden in het productieproces van Boody en zelfs na heel vaak wassen. Het gaat ook nare geurtjes tegen;
 • Hypoallergeen – bamboe ondergoed is geschikt voor mensen met eczeem of een zeer gevoelige huid;
 • Ademend en voert vocht af, door de structuur van bamboe vezels zitten er mini (niet zichtbare) gaatjes in de stof, waardoor de stof optimaal ademt en vocht kan afvoeren;
 • SPF50+, alle producten van Boody zijn zonwerend en houden UV stralen tegen!

Voordelen Boody Ecowear comfort:

 • Bamboe voelt zijdezacht aan en is licht, wat maakt dat het zalig is om te dragen;
 • Boody ondergoed houdt je warm in de winter en verkoelt in de zomer, het ondergoed is dus altijd super om te dragen;
 • Niet statisch – dus je kunt er gerust je wollen truitje boven dragen : )

Voordat we een nieuw product in onze winkel introduceren, testen we het altijd zelf. Dit hebben we gedaan met Glerups, Varier, verschillende soorten vitaminen en supplementen, en nu dus ook met Boody Ecowear. Het ondergoed zit heerlijk, het is superzacht en blijft dat ook na het wassen. Het is zo comfortabel dat je het bijna niet voelt zitten en dat is toch wel echt heerlijk. Als een zijdezachte tweede huid.

De prijzen variëren van € 9,95 voor een damesonderbroek tot bh’s variërend van €14,95 tot €18,95. Boxershorts zijn er voor € 9,95. En T-shirts voor € 26,95.

In onze ogen een goede prijs voor een product waar je lang en veel plezier (en comfort ; ) aan gaat beleven. In onze winkel hebben we een ruim assortiment! In verschillende kleuren (wit, lichtroze/blush of zwart).

Op het moment zijn ze in de winkel verkrijgbaar & in onze webshop (voor als je niet naar de winkel kunt komen of te ver woont). Je kunt je bestelling doorgeven op: support@binorm.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven