Blog Hoofdmenu

Alles over natuurlijke zonnebrand

natuurlijke zonnebrand

Of je nu een stadswandeling maakt of op je ligbed een boek leest; wanneer je op een zonnige dag buiten bent, wordt je blootgesteld aan de zon. Fijn, want zonder zonlicht kunnen we niet. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D én van endorfine en serotonine, de bekende gelukshormonen. Van zonlicht krijg je dus niet alleen een stralende teint, je wordt er ook nog blij van. Er is alleen een ‘maar’. Zonlicht geeft schadelijke UV-straling af.

UV-straling

Die schadelijke UVA- en UVB-straling wordt doorgelaten door de atmosfeer. Te veel zonlicht vergroot de kans op verbranding en (blijvende) huidbeschadiging, op veroudering van de huid en op termijn zelfs de kans op huidkanker. De filters in een zonnebrand zijn de stoffen die je beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Om deze straling een beetje slim af te zijn, beschermen we onze huid met zonnebrand.

De werking van zonnebrand

De filters in een zonnebrand zijn de stoffen die je beschermen tegen deze straling. Het verschilt per filter tegen welke straling je beschermd wordt en in welke mate. Deze filters blijven op de huid liggen en vormen zo een laagje die de zonnestralen absorberen en reflecteren. De SPF, Sun Protection Factor, geeft aan in hoeverre de zonnebrand de UVB-straling kan absorberen of reflecteren. Bij SPF 15 is dat ruim 93%, bij SPF 30 98% en bij SPF 50 ook 98%. Om de SPF optimaal te laten werken, moet je de juiste hoeveelheid smeren. En het liefst om de twee uur.

Natuurlijke zonnebrand

Natuurlijke zonnebrand bevat minder toegevoegde stoffen dan reguliere zonnebrand en maakt gebruik van fysische filters zoals zinkoxide en titaniumdioxide/-oxide. Beide werken goed tegen de UV-straling. De filters blijven op de huid liggen en treden niet door de huidlagen waardoor de zonnebrand, voor zover bekend, te gebruiken is zonder risico’s en vrijwel nooit allergische reacties veroorzaakt. Bij Binorm hebben we een uitgebreid assortiment met effectieve natuurlijke zonbescherming voor alle huidtypen. Kwalitatief zeer goede zonnebrandcrèmes en sprays met geen of zo min mogelijk chemicaliën. Ook optimale, huidherstellende verzorging voor na het zonnen. Producten die lief zijn voor je huid én, die door gebruik te maken van gerecyclede verpakkingen, lief zijn voor de planeet. Zodat je extra onbezorgd van de zon kunt genieten!

Vitamine D

Zodra je je insmeert, maak je een stuk minder vitamine D aan. Vitamine D speelt een grote rol bij het versterken van het immuunsysteem en bij de opname van calcium. Calcium zorgt op zijn beurt voor de aanmaak en het behoud van sterke botten en tanden. Bij Binorm adviseren wij altijd om de volle zon tussen 12.00 – 15.00 uur te vermijden omdat dan de zonkracht op zijn sterkst en daarmee het meest schadelijk is. Wel kun je korte periodes van tien tot vijftien minuten onbeschermd van de zon genieten. Dat is voldoende voor de aanmaak van vitamine D zonder de schadelijke gevolgen van de zon.

Nieuw merk

Aan ons uitgebreide assortiment met natuurlijke zonverzorging hebben we onlangs O’Zoleil Sunscreen toegevoegd. Effectieve en verzorgende bescherming tegen de zon, volledig vegan en vrij van microplastics. De O’Zoleil lijn bestaat uit waterbestendige zonnebrandcrème of spray, bruinings- en aftersun producten. Wij zijn fan!

Sommige onderwerpen waarover wij in onze blogs schrijven, verdienen het om vaker besproken te worden. Zo ook zonbescherming. Omdat smeren, smeren en nog eens smeren ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. Vorig jaar schreef Bianca een uitgebreide blog over zonnebrand.  Met veel informatie over de diverse merken die we bij Binorm verkopen, over het verschil tussen en de voor- en nadelen van reguliere en natuurlijke zonnebrand en over de samenstelling; dus waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnebrand.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven